Camerabewaking beschermt jouw woning of handelspand tegen inbraak en diefstal. Installeer een bewakingscamera op strategische plaatsen. Een derde oog, preventief en regressief. Wij installeren verschillende merken beveiligingscamera’s. Ze zijn allemaal getest op duurzaamheid en beeldkwaliteit, jouw garantie op meer gemoedsrust.

Voordelen camerabewaking


Natuurlijk hou je graag een oogje in het zeil, thuis of in je zaak. Maar wat zijn nu echt de voordelen van camerabewaking?

1.Afschrikeffect

Potentiële dieven kiezen liever een ander doelwit uit als ze camera’s zien hangen. Het risico is gewoon te groot.

2.Bewijslast

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, in dit geval letterlijk. De dief staat herkenbaar op film. Zwart op wit. Of zelfs in kleur.

3.Geruststelling

Wat is er meer waard dan je investering? Juist, gemoedsrust. Camerabeveiliging in je zaak? Dan voelen je werknemers zich veiliger zodat ze zich beter op hun job focussen.

Type bewakingscamera’s


Verschillende technologieën camerabewaking

Er zijn3 verschillende technologieënmet elk hun eigen specificaties.
1.Analoge camera

De oudste en goedkoopste technologie. Je krijgt live beelden zonder vertraging, weliswaar met beperkte resolutie. Het maakt hem minder geschikt om gezichten en nummerplaten te herkennen.

2.IP camera – netwerkcamera

Onbeperkte resolutie, ideaal voor gezichts- en nummerplaatherkenning. Gewoon even verbinding maken met het internet (Wifi, 3 of 4G) en je volgt alles vanop afstand.

3.HDSDI, HDCVI en AHD

Perfecte camera om HD en Full HD-beelden weer te geven en op te nemen. De resolutie blijft beperkt tot 4 miljoen pixels, maar er zit geen vertraging op de beelden

Wat is camerabewaking?

Volgens de Camerawet(externe link) is een bewakingscamera elk vast of mobiel observatiesysteem dat beelden verzamelt, verwerkt of bewaart om:

  • misdrijven te voorkomen, vast te stellen of op te sporen
  • overlast te voorkomen, vast te stellen of op te sporen
  • de orde te handhaven

Andere camera’s moeten in principe de voorschriften van de Privacywet(externe link) naleven.

Wanneer u een bewakingscamera wilt plaatsen en gebruiken, moet die voldoen aan de voorschriften van de camerawet.

Op deze regeling zijn twee uitzonderingen:

  • Bewakingscamera’s die geregeld zijn door een bijzondere wetgeving zoals bijvoorbeeld de voetbalwet(externe link).
  • Bewakingscamera’s op de arbeidsplaats; in de privésector moet dan cao nr.68(externe link) worden nageleefd.

Aangifte

Als u een bewakingscamera plaatst, dan moet u de politiediensten daarvan op de hoogte brengen. Op de website www.aangiftecamera.be(externe link) kunt u gratis een aangifte voor camerabewaking indienen.

Meer informatie

Op de website BeSafe.be(externe link) vindt u richtlijnen over de plaatsing van bewakingscamera’s en bewaring en gebruik van de gemaakte beelden.